رم چیست و چه کاربردی دارد؟
RAM که به عنوان حافظه کامپیوتر نیز شناخته می شود، یکی از حیاتی ترین اجزای دسکتاپ، لپ تاپ و MAC شما است.
برای هر کسی که نمیداند RAM چه کار میکند، چگونه در رایانه شما کار میکند و چرا ممکن است برای عملکرد بهتر نیاز به ارتقای آن داشته باشید، ادامه مطلب را بخوانید!
رم چیست؟
RAM (که مخفف Random Access Memory است) مخفف شناخته شده حافظه با دسترسی تصادفی است که حافظه موقتی در رایانه شما است که به برنامهها مکانی برای ذخیره و دسترسی کوتاه مدت به دادهها میدهد. داشتن رم بیشتر به این معنی است که اطلاعات بیشتری را می توان تقریباً فوراً در دسترس قرار داد و آن را خواند، برخلاف اینکه روی هارد دیسک شما نوشته می شود.
RAM چه کار می کند؟
RAM به رایانه شما اجازه می دهد تا بیشتر کارهای روزمره خود را انجام دهد، مانند بارگیری برنامه ها، مرور اینترنت، ویرایش صفحه گسترده یا تجربه آخرین بازی. حافظه همچنین به شما این امکان را می دهد که به سرعت بین این کارها جابجا شوید و همچنین به یاد داشته باشید که در هر کار کجا هستید. به طور کلی، هرچه حافظه شما بیشتر باشد، برای انجام چند کار بهتر است.
به عنوان مثالی از نحوه کار، وقتی رایانه خود را روشن میکنید، ایمیل خود را بررسی میکنید و سپس صفحهگسترده را ویرایش میکنید، از حافظه به روشهای مختلف استفاده کردهاید:
برای بارگیری و اجرای برنامه هایی مانند برنامه صفحه گسترده و ایمیل شما
برای پاسخ دادن به دستورات، مانند حذف ایمیل و ویرایش صفحه گسترده
برای جابهجایی بین برنامههای باز خود، مانند برگشت و جلو رفتن از صفحهگسترده برای بررسی ایمیل خود
حافظه به نوعی مانند بالای میز شماست. این امکان را به شما می دهد تا به طور همزمان روی پروژه های مختلف کار کنید. هرچه میز شما بزرگتر باشد، می توانید همزمان کاغذها، پوشه ها و وظایف بیشتری داشته باشید. شما می توانید به سرعت و به آسانی به اطلاعات دسترسی پیدا کنید، بدون اینکه نیازی باشد از طریق یک کابینت بایگانی (درایو ذخیره سازی خود) استفاده کنید.
چرا از رم استفاد میکنیم؟
سرعت و عملکرد سیستم شما به طور مستقیم با مقدار رم نصب شده شما ارتباط دارد. اگر سیستم شما رم کافی نداشته باشد، می تواند کند و کند باشد، به خصوص زمانی که می خواهید چند کار انجام دهید یا چندین برنامه یا برنامه را به طور همزمان باز کنید.
اگر مرتباً از برنامه های بی پاسخ، تاخیر در زمان بارگذاری و به طور کلی کندی کامپیوتر ناامید می شوید، احتمالاً کمبود RAM مقصر است. راههایی وجود دارد که میتوانید ببینید آیا رایانه شما به حافظه بیشتری نیاز دارد یا خیر، و به راحتی میتوانید رم دسکتاپ یا لپتاپ خود را خودتان ارتقا دهید.
برای جلوگیری از نصب حافظه ناسازگار توسط کاربران، ماژول ها از نظر فیزیکی برای هر نسل فناوری حافظه متفاوت هستند. این تفاوت های فیزیکی در سراسر صنعت استاندارد هستند، بنابراین مطمئن شوید که حافظه سازگار با مادربرد یا سایر اجزای خود را خریداری می کنید.
عملکرد RAM به رابطه بین سرعت و تاخیر بستگی دارد. در سطح پایه، تأخیر، تأخیر زمانی بین زمانی که یک فرمان وارد می شود و زمانی که داده ها در دسترس هستند، است. درک سرعت و تأخیر رم به شما کمک می کند تا بر اساس نیاز خود، رم صحیح را برای نصب در سیستم خود انتخاب کنید.
آیا باید رم خود را ارتقا دهید؟
چه یک گیمر، طراح یا فقط به دنبال افزایش سرعت رایانه شخصی خود باشید، ارتقاء RAM یک راه ساده و آسان برای افزایش عملکرد سیستم شما است. برای تعیین نوع حافظه مناسب برای رایانه خود، از انتخابگر سیستم Crucial® یا اسکنر سیستم استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک میکنند تعیین کنید کدام ماژولهای حافظه با رایانه شما سازگار هستند و گزینههایی برای سرعت مورد نیاز و بودجه شما ارائه میدهند.
سوالات متداول
RAM مخفف چیست؟
RAM مخفف حافظه دسترسی تصادفی است. “دسترسی تصادفی” نامیده می شود زیرا این فناوری به رایانه اجازه می دهد تا به طور موقت داده ها را ذخیره کرده و بلافاصله به آن دسترسی داشته باشد. روشهای قدیمی ذخیرهسازی دادهها نیاز به دسترسی متوالی داشتند که بسیار کندتر بود.
چقدر رم نیاز دارم؟
تعیین میزان رم مورد نیاز شما بستگی به این دارد که از رایانه خود برای چه کاری استفاده می کنید. این می تواند از 8 گیگابایت رم برای استفاده معمولی از رایانه و مرور اینترنت تا 64 گیگابایت برای گیمرها و سازندگان چند رسانه ای متغیر باشد.
چقدر رم دارم؟
بررسی میزان RAM شما در رایانه شخصی یا لپ تاپ دارای ویندوز مایکروسافت در عرض چند ثانیه انجام می شود.
اطلاعات سیستم را با تایپ کردن آن در منوی Start باز کنید
از لیست، به سمت پایین به حافظه فیزیکی نصب شده (RAM) بروید تا ببینید چقدر حافظه نصب شده است.
چه چیزی از رم استفاده می کند؟
RAM برای ذخیره اطلاعاتی که نیاز به استفاده سریع دارند استفاده می شود. این بدان معنی است که باز کردن بسیاری از برنامه ها، اجرای فرآیندهای مختلف یا دسترسی به چندین فایل به طور همزمان احتمالاً از مقدار زیادی RAM استفاده می کند. به خصوص برنامه های پیچیده مانند بازی ها یا نرم افزارهای طراحی به بیشترین RAM نیاز دارند.